Yüzyıllar boyu Kuranda bazı surelerin başında bulunan bu başlangıç harfleri için farklı farklı bir çok fikir ortaya atılmıştır. Kimi alim bu harfler sureleri birbirinden ayırt etmek içindir demiş. Bazı alimler bu harfler Allah'ın isimlerinin bazılarının anahtarlarıdır demiş. Bazı alimler bu harflerin sayısal değerleri ilerde olacak olan olayların tarihlerini verir demiş. Özetle bu başlangıç harfleri konusunda bir çok yorum var.
Size bir mektup geldiğini hayal edin ve mektubun ilk satırında sadece bir K harfi olduğunu düşünün. İster istemez burada bir kasıt ararsınız. Bir açıklama beklersiniz.
- Ya mektubu gönderen kişi yahut yazıya döken kişi burada bir yazım hatası yapmıştır.
- Mektubu gönderen kişi burada kasıtlı bir şey yapmış ve bana bir şey demek istiyor.
Durumumuz bu örneğe çok benziyor. Elimizde mektuplar veya bilgilendirme yazıları diyebileceğimiz yazıları var. Bu mektuplardan bazılarının isimleri şöyle: Tevrat, İncil, Kuran.
Peki bu kitapların doğru olduğu ne malum?
Evet soru gayet haklı bir soru. Eğer bu kitapların içinde akla mantığa ters bir tek cümle var ise kitabın tamamına şüphe ile yaklaşmak zorundayız. Önceki nesillerin bu soruyu çokça dillendirmemesi bizim neslimizi bağlamaz. Kaldı ki bu bundan 100 yıl öncesinde bu soruyu Müslüman bir coğrafyada zaten dillendiremezdiniz.
Bir kaç örnek ile konuyu detaylandıralım
- Kuranda yüksekten düşen kayaların Allah korkusu ile düştüklerinden bahsedilir.
- Kuranda seçim özgürlüğünün başka varlıklara da teklif edildiği fakat sadece biz insanların bunu kabul ettiğinden ve bunun cahilce bir hareket oduğundan bahsedilir.
- Kuranda göklerin Yaratıcı'nın sağ elinde dürülmüş olduğundan bahseder.
Eğer bu kitabın Yüceler Yücesi'nden geldiğine inanıyor isek bu gibi ifadeleri zihnimizde sağlam bir zemine oturtmalıyız.
Hatta daha da ileri gidip şu soruyu soralım. Neden atalarımızdan gelen her bilgiyi peşinen doğru kabul ediyoruz? Ya onlar bazı konularda yanıldılarsa?
Hatta bir an olsun batı insanının zihin dünyasına girelim. İç savaşlar, kan ve gözyaşı çoğunlukla Müslüman coğrafyada oluyor, bu insanların dinleri doğru olsaydı en başta kendilerine faydası olurdu. Ne malum Müslümanların iddia ettikleri gibi Muhammed adında bir Arabın peygamber olduğu?
Özetle ateist sayısının sürekli arttığını da göz önüne alırsak şu soru oldukça yüksek sesle sorulmaya başlandı.
Ne malum Kuranın Allah kelamı olduğu?İşte bu sorunun cevabı yine Kuranın kendisinden çıkmış durumda. Bilgeler Bilgesi olan Kuranın üzerine biz insanların anlayabileceği kolaylıkta fakat taklit edemeyeceği zorlukta bir sayısal harmoni-örüntü-imza-desen eklemiş. Eklemiş ki bu kitabın kendisinden gelen bir kitap olduğuna emin olunsun ve içerisindeki dehşetli uyarılara kulak asılsın, verilen müjdeler için çaba sarf edilsin.
Bilim ve teknolojinin patlama yaptığı bu çağda 'Bilgeler Bilgesi' biz insanoğluna yine çağın diline uygun olarak teknoloji üzerinden bilgisayar ile bir mesaj veriyor. Tanrı'nın bu matematiksel imzası 19 sayısı üzerine kuruludur. Kurandaki bir çok matematiksel verinin 19 rakamı ile ilişkili olmasıdır. Bu matematiksel veriler öyle bir derecedeki insanoğlunun günümüz bilgisayarları ile yapabileceğinden çok daha üst seviyededir. Bir Olan'ın Kuran üzerindeki matematiksel imzasıdır diyebiliriz.
19 sisteminin en çok dikkat çeken özelliklerine örnek verecek olur isek;- Anlaşılması kolay taklidi imkansızdır.
- Koruma özelliği vardır. Mesela 7:67 ve 2:245 numaralı ayetlerde bulunan 'bestaten' ve 'yebsitu' kelimelerindeki Sad-Sin harf karışıklığının giderilmesi buna örnek olarak verilebilir.
- Kuran'ın Allah'dan geldiğine dair kuvvetli bir kanıt olmasıdır.
İddia kısaca bu şekildedir. Gelin bu iddiayı beraber inceleyelim. Yalnız başımıza karar verelim. Bu sitedeki anlatılan kısım 19 sisteminin en temel verisi olup sadece başlangıç harfleri ile ilgili kısımdır. Bunun dışında 19 sisteminin alt başlıkları diyebileceğimiz büyük sayılar ile ilgili veya harflerin sayısal değerleri ile ilgili başka bir çok ilginç verisi var.